Varde ljus

augusti 26, 2011Klotlampor i nytt sken handlade det om i fredagens Norra Posten. Bort med veckade plastskärmar och fram med lite sprayfärg. Två blomkorgar och lampskärmsstommar, vips har lamporna fått godkänt att vistas i mitt hem. Det trodde jag aldrig minsann. Jag gjorde hål i korgen för lampans värme, och har inte starkare än 15 W i dem, men man kan ju vara lite försiktig då man bygger lampor själv :) Så här såg det ut innan och efter att jag gjort hålen:
Jaa, och fiat lux är latin och betyder varde ljus.


Lathet eller ej, enkelt är bäst, och så virade jag spetsband kring en gammal rostig lampskärmsstomme, fäste med säkerhetsnål. Lika lätt att få dit som att ta lös. Det tycker jag blev riktigt näpet. Och den är jättefin då den lyser!
Rivjärnet är ändå min favorit. Lamphållaren är från ett likadant klot som de första lamporna.


Här nedan en annan variant. Min fina lejonfot, som jag kallar den, har fått prydas av en vit cowboyhatt från Rhodos, wohoo. Den har jag inte nänts göra hål i, den är så gles och lampan så svag så det har fått förbli så som en prydnad bara. Men idén är kul, man kunde göra hål i en hatt och ha en större lampskärmstomme så att hatten inte ligger så nära lampan till exempel.. Men allra mest lyser den här lampfoten med enbart lampa, utan hatt, så att man kan se den vackra foten, som en gång var mässingsfärgad.. Meeeen..som allt annat..blev den ju vit..och skråmad.
Lampan utan skärm förmedlar det där "ahaa".. idélampa ni vet.. :)
Finns det frågor, fråga. Ha en fin helg!