Väggkalender i nytt stuk

januari 21, 2012


Hmm.. Det här med almanackor.. Eller om det nu heter kalendrar - jag vet inte vilket men endera. Jag har några år tillverkat och sålt väggkalendrar, men tog för 2012 en paus. (för att samla lite inspiration till 2013 års kalender förstås!)
Så kom ju då dilemmat vad man hänger på väggen i år. Lite kinkig är man ju. Det kommer en del gratis reklamkalendrar här och där, men så gillar man inte bilderna. Så finns det såna där med fina bilder att köpas i bokhandeln men då är siffrorna så små att man får söka fram förstoringsglaset för att se dem. Går inte det heller nej. Det ska vara stort och tydligt. Fina bilder eller så utan. Och det är ju en smaksak vad som är fint och ej. Förstås. Som allt annat.
I gratisalmanackorna vet man vad man får - det där vanliga, snö snö i januari, februari, istappar i mars, blåsippor i april, björkar och hav i juni, juli och augusti, lite höstlöv i september och oktober, och så snö snö i igen i november och december. Eller så någon variant som har hela den finska faunan med, intressanta fiskmåsar i olika positioner, någon ekorrsfjant och blåmesungar.
I år tog jag till saxen, en ram, och lite annat pysselmaterial och fixade precis det jag ville ha i köket. De stora siffrorna med namnsdagar och allt (månadsdelen från en reklamkalender) i en shabby chic ram. Månaden är fast med fotohörn, enkelt att ta lös och sedan klippa till och sätta in nästa månad i ramen. Lätt att fixa till och snyggt på väggen förstås.