maj 21, 2012


Det stundar för examenstider...
Det blev rosigt romantiskt på student och examenskorten för detta år kan jag lova... 
Till nästa år har jag redan tänkt ut lite mera omväxling... :)

Själv överväger jag lite förnöjande omväxling till kameran och datorn. 
Igår flyttade Durrkopp och Heraeus och en härlig gammal 50-tals bäddbar variant av pinnsoffa i senapsnyans in i vårt förråd. Överväger om jag skulle ta itu med dem. 
Det finns förstås en hel del annat som väger över och väger mer. 
Eller nej, absolut inte väger mer, tyngre saker har jag aldrig flyttat, armarna är ömmande gula och blå.
Durrkopp är industrisymaskinen som jag glatt fyndade och släpade till "verkstan" för ett år sedan för att jag tänkte återuppta ett brinnande syintresse med tanken att den kan vara "bra att ha", speciellt om jag ska sy tjocka saker. 

Eftersom jag inte syr tjocka saker så ofta har symaskinen stått och dammat sedan dess, så tung att ingen orkat flytta den, så inträngd att ingen kunnat nå den. Och Heraeus, den lilla runda grisen, är en liten brännugn som ensam åkte buss ända från närpes för att få bo med gula katten i hönshuset en hel vinter. Den brände några skyltar, brände några proppar och mycket ström, lerskyltarna blev som uppblåsta brända ballonger, jag blev inte alls så biten som jag trott. Det tog för lång tid dessutom, ugnen är ganska billig nu.

Men de kan fortfarande vara bra att ha, så de fick flytta in i förrådet hos oss igår. Ifall jag skulle få en släng av syfeber och brännugnsintresse igen, som att vilja smälta glas, porslinsmåla eller vad som helst, baka pepparkakor fast. Pinnsoffan i senapsnyanserna ska få sig en söt makeover någon dag, den kunde bli fin som vit på verandan med rosa romantiskt blommigt tyg på har jag menat. 
Den ska jag visa mera av sen, den sköna prylen. Och blomlådorna, och stolen med blommor i och blomburen och de blå stolarna ska ni också få se. Vi trollar fram sommaren nu :)