Pippi på rosigt

maj 21, 2012


Det stundar för examenstider...
Det blev rosigt romantiskt på student och examenskorten för detta år kan jag lova... 
Till nästa år har jag redan tänkt ut lite annan omväxling... :)

Själv överväger jag lite omväxling till kameran och datorn. Överväger.
Igår flyttade Durrkopp och Heraeus och en härlig gammal 50-tals bäddbar variant av pinnsoffa i senapsnyans in i vårt förråd, i förrådet som borde städas så att man kunde tänka sig att vara där och greja lite. Överväger om jag skulle ta itu med någon av det som omväxling. 
Det finns förstås en hel del annat som väger över och väger mer. 
Eller nej, absolut inte väger mer än gamle Durrkopp, armarna är otroligt ömmande och blå.
Durrkopp är industrisymaskinen som jag glatt släpade till "verkstan" för ett år sedan för att jag tänkte återuppta ett brinnande syintresse,  den kan vara mycket "bra att ha". Speciellt om jag ska sy i tjocka saker. 

Vilka tjocka saker? Eftersom jag inte syr tjocka tygsaker så ofta har symaskinen stått och dammat sedan dess, så tung att ingen orkat flytta den, så inträngd att ingen kunnat nå den. Och Heraeus, den lilla runda grisen, är en brännugn som ensam åkte buss ända från närpes för att få bo med gula katten i gamla hönshuset en hel vinter. Den brände några skyltar, många proppar och mycket ström, lerskyltarna blev som uppblåsta ballonger, jag blev inte alls så biten som jag trott. 

Men de kan fortfarande vara bra att ha, så de fick flytta in i förrådet hos oss igår, på prövotid. Ifall jag skulle få en släng av syfeber och brännugnsintresse igen, som att vilja smälta glas, porslinsmåla eller vad som helst. Och sy i tjocka tyger. Pinnsoffan i senapsnyanserna ska få sig en söt makeover någon dag, den kunde bli fin som vit på verandan med rosa romantiskt blommigt tyg på har jag menat. Och då blir jag tvungen att sy i tjocka saker. 
Den ska jag visa mera av sen, den sköna prylen. Och blomlådorna, och stolen med blommor i och blomburen och de blå stolarna ska ni också få se. Pippi Långstrump och sommaren har flyttat in på vår veranda.. Solsken! :)