Akropolis uppåt väggarna

juli 10, 2012

Det händer mycket här. Har målat Akropolis på väggen i ateljén, dräpt en huggorm under verandan, skakat två timmar efteråt för mitt illdåd och spillt ut mjölk mellan golvplankorna här inne. En uppblött äggkartong med betong i ligger i ett ämbar och väntar på nåd. Rabarberbladet blev bra, det ska jag visa en annan dag. Och fortfarande har jag inte tvättat fönstren. Varför skulle jag det, vi ser ju fortfarande ut? Inte har jag tvättat mattorna eller rensat ogräs heller. Istället har jag limmat upp tapeter i förrådet. De var kanske lite för fina för ateljén men det är för sent att komma på det nu. 
Förrådet är förresten det som jag kallar ateljén. Det låter lite mer inspirerande att säga ateljé. 
A T E L J É - vad fint. 
Förutom ateljén så har jag även tänkt på annat. Inhandlat kylskåpspoesi till poeterna efter att ha suktat efter att ha en sådan ask i min ägo i tio år. Tänk, äntligen en ask bokstäver - tänk, all poesi vi ska få mötas av på kylskåpsdörren, härliga tider. 
Det var jag exalterad över ända tills jag insåg att magnet inte fastnar på vår kylskåpsdörr. 

Nu hade jag nog allt lite tur. Att det fastnar på vår köksfläktskåpa.