PICT3342.jpg

juli 02, 2012
När jag har mycket att göra så blir ingenting gjort. NADA. 
Det blir liksom bock stopp i hjärnan, handlingsförlamad till tusen, jag blir stressad och har ingen aning om var jag ska börja nysta. Och då känns det blä. 
Då skulle det vara bra att ha en ilsken chef som sparkade en i rumpan. För just sådana dagar blir det lätt att man hittar mycket annat att fördriva tiden med. Jag ska bara, jag ska bara. Något annat lite roligare. Omotiverat. Oviktigt. Som detta.

Jag sökte en bild idag. Av en holk. Eftersom jag har alldeles för många bilder i min "bildbank" och alldeles för lite ordning tar det alldeles för länge att hitta det jag söker. Eftersom jag inte taggat bilder innan med sökord så hjälpte det inte att söka på "holk". Surprise. (jo jag försökte, haha)
Fick istället försöka luska ut vilket århundrade, månad och dag som jag fotat just den bilden. När jag luskat ut rätt filnamn på bilden; PICT3342, sökte jag igenom alla lösa och olösa hårddiskar tills jag simsalabim hittade originalbilden till holken. Till min stora förtjusning fanns det 6 andra bilder med samma namn, det betyder att jag varvat kameran mer än 6 gånger eftersom den räknar till 9999 och så börjar den om igen. Åren går, tiden rinner, nu blir jag ännu mera stressad... 
Nåjaa, här kommer bildkavalkaden, inte så intressant kanske men...men bara som tidsfördriv, i brist på annat trevligt... annat viktigare göra.. 

2003

såhär började det. jag och en digitalkamera. jag fotade natur, natur, och ofta ganska omotiverade bilder. Detta är särdeles vackra människospår i snön, kanske? Eller skuggor?
Ja, och naturen har jag ju inte gett upp med än..

2004

och så gula buskar med frost i. Najs tyckte jag då.. 
Om jag hade gått lite närmare kanske.


2005

Med den här bilden försöker jag inte påvisa att jag ska dricka en öl, utan jag försöker visa hur min designade PINGO kapsylöppnare fungerar och fotar den för en portfolio i mina formgivningsstudier. Den är gjord i trä och sitter som en smäck i handen. Och aldrig i användning förutom på den här bilden. 

2006

5 november 2006 strövar jag omkring på Madeira och fotograferar. Holk i trä. Jag tror den här bilden tänker förmedla en längtan efter ett eget hem efter att ha bott i kappsäck i 7 månader. 
Det var den här bilden jag sökte idag.

jan 2009

så tar det ända till 29 januari 2009 innan jag knäppt 9998 bilder igen. Då är jag i Grekland. Med kappsäcken igen. Där gick kameran varm i 6 månader. 


april 2009

5 april 2009 har jag redan hunnit slå ett varv med kameran på 9999 bilder och
kappsäcken är hemma under påskhelgen, jag fotograferar blommor på Sunds trädgård. 

juli 2009

Helt otroligt. Inte ens fyra månader senare har jag knäppt 9998 bilder och hamnar på samma nummer igen. Då bor kappsäcken på skärgårdsfärja på Åland var vi springer som skottspolar, torkar bullasmulor av borden och värmer "pomm fritt" i micron.

Sen köpte jag en ny kamera så PICT3342 återkom inte fler gånger.

Det var storyn om PICT3342.jpg det.

Och holken, ja, nu vet jag inte längre om jag behöver bilden.