Bättre sent än aldrig

augusti 21, 2012
Vid flertal blogginlägg har jag skrivit att jag ska "visa bild sen".  Jag ska visa hur Pippiverandan ser ut, ateljén och det ena med det andra. Det där sen, sen då det är färdigt, vackert och perfekt, den dagen kommer nog aldrig. Plus att jag lite har tänkt att man kanske inte ska visa upp sitt ostädade hem och sin ogräsfyllda ostrukturerade trädgård för vem skulle vilja se det eller i värsta fall kunde någon tro att jag tror att vi har någonting att visa upp, vet ni vad jag menar? Men så sa någon häromdagen, att det skulle ju inspirera.. Så nu blir det en liten titt på utsidan, så ska jag se om vi vågar titta på insidan sen. Sen. 
Hur var det med det där sen? 
Vi får se. :)


I maj skrev jag att jag drömde om damm och det ena med det andra, plus ett par blommiga stövlar.
De blommiga stövlarna var enkla att förverkliga och har varit en glädje för mig i sommar. På verandan finns nu också ros och lavendel, hortensia, tomat, murgrönor, pelargoner, lobelia och en vinranka som jag borde få ner i jorden men jag vet inte var det perfekta stället är... 
Tänk det, lycklig för ett par stövlar. 


Minns ni spaljén också? Staketet av ris? Hur jag undrade vad som kunde växa dit upp innan sommaren är slut? Dit upp ja. Jag köpte en klematis, utan en blåblekaste hur den ser ut och hur den ska växa och den har nått dit upp nu. Späd och fin, men uppe på toppen är den. Tack för det lilla klematis :)
Framför "staketet" har jag nyss satt ner en rosbuske, en ljuvt skönt rosa kanadensisk ros, mmmm...


Klockorna i trädgården är min favorit. De var här före oss och så glad är jag för dem. Oj oj.


Funkiorna som vi fyndade på loppisrace i Nykarleby blommar så vackert och fågelbadet rabarberbladet som inte blev något fågelbad som jag fick gjort tack vare grannen pryder stenen i bakgrunden men blombänkarna är under konstruktion och ogräset växer fortare än allt annat.... 


Vi har sjösatt båten på tomten. En träbåt var min blomsterdröm och vi fick en i utbyte mot ett kaffepaket. Nu återstår då bara dilemmat, hur man ska använda den på bästa sätt. Den är dessutom sjöduglig, så jag vet inte om jag "göutis" plantera i den..  och säg någon åt mig, vad "göutis" är på svenska, på riktig svenska!?
[tillägg: Nänns. Jag nänns inte plantera i den. Så heter det på svenska tydligen :) ]


Att hitta rätt sorts blomlådor var vårt stora dilemma i våras. Jag ville inte ha plast och zink hittade jag inte. Så han jag bor med tog några gamla lastpallar som stod och hängde, och vips, härligt grånade blomlådor och hänglobelian den blommar som aldrig förr. 


Blomstolen på verandan den ville inte riktigt i början. Men nu se, nu blommar pelargonerna för fullt i den. Så där passligt till sensommarhösten, lite färg på verandan. :) Vi fick en bifftomatplanta och den har stått och växt på verandan i sommar i brist på växthus, det har varit vackert att ha den där bredvid trappan, men få se om tomaterna hinner mogna och bli klara innan hösten tar dem.. Jag vet inte hur det funkar, men vi hoppas ju på det bästa..


Jag sa att Pippi Långstrump har flyttat in på vår veranda i våras.. Blått, grönt, rött och trasmattor, kastruller, blomstolar och det ena med det tredje. Man blir glad av färg och pryttlar, jojemen :)


Ljuva hem.