Lantlollan i Storstan

september 04, 2012


Det har varit tyst ett tag. Så här är det: jag har flyttat. 
Tillfälligt. Det idylliska Gunnarsberget och suset mellan tallstammarna har bytts ut till ett pulserande Stockholm, ett blått kort i fickan, skolmapp och buss nr 526. 
Denna gång går jag inte i skolan för att få jul- och sommarlov som Pippi utan för att verkligen lära mig fotografera. Och efter två dagar på Berghs så har jag fått uppfattningen om att samma människa som klev in genom dörren inte går ut igen. Så det känns ju tryggt. Då kanske det finns hopp om att jag vågar fotografera annat än blommor om 3,5 månad då intensivkursen är över och jag får åka hem till lugna livet på landet igen.

Är bara så slak just nu, av flytten hit, alla intryck, omställningen och avsaknaden av sömn att jag inte fått till stånd mer än EN hel bild på de senaste fem dagarna. Och den bilden togs i lördags i ett regnigt Kungens kurva där vi bodde granne med Ikea. Och den bilden avspeglar kanske inte bara hur regnigt det var, utan även hur ledsamt det kändes.
Nu vet jag hur det känns att vara kanske något som man kan kalla lycklig, ja, eller nöjd i alla fall över att ha vågat ta klivet ur min bekvämlighetszon, våga göra något åt det jag länge drömt om - men samtidigt känna mig olycklig över allt jag blivit tvungen att slita mig i från och lämna hemma. Fast det finns ju kvar säger de som vet, och det är sant, fast de finns inte här då jag är livrädd att jag inte kommer att klara mig ut igenom dörren - med annat än maskrosor i min portfolio. Så, håll tummarna nu, snälla ni...

Lovar att återkommer med fler bilder då jag orkat börja se och göra annat än åka fram och tillbaka till skolan med buss nr 526. Tills dess, ha det gött! :)