Hej, long time no see...

januari 23, 2013


Det var ju länge sen. Jag har övergett Stockholm och ja, nästan övergett bloggen också. Den är utrotningshotad den här bloggen. Nedläggningshotad kanske det heter. 
Utbildningen i storstan är over and done, och livet fortsätter snurra i sakta mak mellan höga tallarna på landet. 
Det tog min lantlollstakt två månader att anpassa mig till pulsen, storstadspulsen som många trånar och längtar till. Pulsen ni vet, den som får hjärtat att rusa, som får en att småspringa upp och ner i alla trappor med andan i halsen, jaga buss och tunnelbana fastän det nästan alltid kommer en ny. Nästan. Som får en att tappa ett kilo i veckan av bara farten. Det är storstan det. (bara lugn - de borttappade kilona var lätthittade med kakao och fetaste mjölken och hemlängtans-ätning av choklad varje dag.)
Vi blev aldrig riktigt goda vänner förrän det var över, Storstan och jag. 
Men pulsen saknar jag nästan. Nästan. Då från noll till hundra på en dag, nu från hundra till noll på en annan. Nu har vi redan fått ett nytt år, med risk för att låta som en kliché; nya utsikter och nya möjligheter. Jag fortsätter dricka kakao och försöker se över vart jag vill komma det här året.. 

P.S. Skulle det finnas någon därute som känner sig manad att ställa upp som modell på lite sprallig vinterfotografering, snälla hör av dig, så ser vi vad vi kan hitta på. D.S