Honey, you look gorgeous

juni 01, 2013

Hej, titta vem som bloggar. Hepp hepp. Någon som varit ute och fotat. Och lekt lite med redigeringsprogrammet. Bästa lördagsnöjet... 
Gick på upptäcktsfärd runt gården i kväll efter den efterlängtade skuren från ovan. Vet ni vad jag insåg. Ja, det var en av mina bättre stunder idag. 
Då jag satt i mossan och suckade över myggen som hittade alla luckor jag glömt att täcka in, alternativt som fått för lite myggmedel. 

Jo, att jag hela förra året gått över ån efter vatten. Sprungit halva kommunen runt för att bonga all världens flora. Sörjt att någon hann plocka åkerbären på dikesrenen innan jag hann provsmaka. Sörjt att jag inte hann bonga hjortronblom å getpors innan det var för sent. och att äppelträden inte hade ett enda blom.
På vår egen bakgård (=rättare sagt "bakskog") blommar både smultron, hjortron och åkerbär, getpors och miljoner skogstjärnor och grönt som jag inte ens vet namnet på. Och på framgården blommar äppelträdet på sista versen. Träden. Helt fantastiskt, lycka är att ha ett eget äppelträd som blommar....(som ingen trodde var ett äppelträd, förutom jag som envisats med att kalla det äppelträd även om det inte visade några tendenser att vara ett). 
Lycka är att se att allt man påtade ner i fjol nu blommar och frodas till höger och vänster, redan. Tack till värmen, som också gjort att allt gått för fort att jag inte hunnit fota allt innan det har blommat ut. 
Och det är ju inte så bra. 
Och vem vet, det kanske kommer päron till hösten på trädet som inte har något namn. Det lär ju visa sig. Tids nog får vi veta det. Tålamod bara.