Att hitta det man inte vet att man söker

juli 02, 2013Det var loppisrejs i Nykarleby i söndags. Vi brukar inte ha turen att fynda så mycket. Vi vet inte egentligen vad vi söker. Men så plötsligt hittar jag exakt det jag inte visste att jag ville ha! 

Söndagen var en turdag. Och resulterade i en världskarta som är så spröd att den snart faller i tusen bitar. Men den ska hållas på väggen i mitt kontor ett tag först. (Stolen är helt fel, jag vet.) Nu kan jag börja planera mina världsomseglingar. 

Två gamla skolplanscher med äppel och ormbunkar som jag älskar sååå. Både planscherna och växterna. Nio glada skedar med vackra skaft, en pall som sett bättre dagar och ett skrin som jag inte förstår hur det kunde följa med mig hem. Och i det skrinet låg en gyllene ring. Ring ring. En påskäggsring javisst, men den passade perfekt på mitt finger. Hihi. Och så fyra stora frodiga funkior till trädgården. Ja, det är tisdag idag, och jag är lycklig över fynden än. Då var det ganska bra fynd, ska jag säga.Nästa loppisrace ska jag jaga en behagligare matta.