Väder, sockersug och dadlar

mars 10, 2016
Ungefär såhär skulle vi båda helst spendera dagen. Men det är bara en av oss som inte har dåligt samvete över att göra det, så jag låter bli. Jag jobbar vidare på mitt manus istället.
Jag förstår inte vad det tagit åt hunden. Vi måste endera vara synkroniserade eller så påverkas vi av varandra, för han vill inte heller gå ut när solen inte skiner. Märkligt är det inte? Han bara ligger å tycker livet är grått och usligt. Igår försökte jag få med honom ut, men han gick och gömde sig och sa att jag får gå själv. Jahapp.
Så fort solen skiner är det en helt annan fart i honom. Precis som i mig.

Nu ska jag tjata om vädret lite igen. 
De vetenskapsmän som påstår att väderkänslighet skulle bara vara psykosomatiskt kan ta å se sig någonstans där bak för ett som är säkert är att vädret påverkar oss mer än vi tror. Inget trams alls. 
Allt hänger ihop, energier, joner eller universellt eller kalla det precis vad man vill.
Om man är av den känsliga sorten vet man av sånt...för det tror jag..många gör..utan att veta om det...?
Läste igår lite mera på ämnet och en del vetenskapsmän menar att lågtrycket har en viss sorts joner och dessa påverkar signalsubstanser i hjärnan som gör att vi eller en del av oss påverkas negativt av dåligt väder. Blir trötta, deppade, okoncentrerade och håglösa. Speciellt personer med reuma, astma, och depressioner lär veta mera av det... Och precis tvärtom med högtrycket då. Då ska vi inte tala om hur åskväder och storm påverkar humöret, haha ;-)

Jaja, vad var det jag sa! :-)
 

När man är trött blir man sugen på sött, eller hur? För att blodsockret är lågt. Men socker plus trötthet tenderar att göra en ännu tröttare.. Först piggare, sedan ner igen. Så om man gör något gott av det lite hälsosammare sockret är det inte lite bättre effekt då?
Man kan ju alltid tro å hoppas.


Dessa bollar är dadelbollar. Endast sötade med dadelns naturliga socker och en matsked honung... Hur hälsosamt som helst, nästan som att äta morötter (om man vill lura sig själv).
 


Receptet då?
Nu minns jag faktiskt inte varifrån jag hittat receptet, jag skulle ge cred åt den personen om jag visste varifrån det kommer, men jag har ändrat på det själv om jag minns rätt så jag räknar nästan att det är som mitt eget därför kallar jag dem Ingies dadelbollar.


Ingies Dadelbollar

Dadlar utan kärnor (typ en påse 200g)
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
lite salta cashewnötter
4 msk kakaopulver
1 tsk vaniljpulver (äkta sorten)
1 kopp espresso eller starkt kaffe
1-2 msk honung
1-2 msk kokosolja

Mixa allt, rulla till bollar,
Vänd i kokosflingor.
Ät och njut.

Idag provade jag lägga i några torkade plommon då jag inte hade tillräckligt många dadlar.. Det blev en intressant och klurig smak på dem. Jag vet inte om jag kan säga att det varken blev bättre eller sämre.. det blev bara annorlunda :) Man får ju experimentera vilt.


Ha en bra fortsättning på dagen!