If life gives you lemons

april 20, 2016

Hej. Det var riktigt länge sen.
Ibland händer saker som gör att livet stannar upp, om så bara för en själv. Andra rusar vidare som om ingenting har hänt. Inget fel med det...det är så livet funkar.
Jo, livet går vidare. Det gör det, oavsett vad som händer.
Ändå känns det som om livet stannar av ibland. Man tappar taget och famlar efter något att gripa tag i, tills man hittar det igen.  Ingenting blir som förut efter det igen, kanske. 
Det som inte knäcker, det stärker, maler på som ett eko i bakhuvudet som aldrig förstår att hålla käft. Blaha och blaha. Bara att ta sig igenom svarta nätter och gråa dagar tills livet ändrar färg igen. 

"If life gives you lemons" började en dag bara rulla i huvudet.. Vadå citroner.. Under alla långa skogspromenader jag tagit de senaste veckorna har jag hunnit tänka en hel del. Var det en låttext eller varifrån kom det? Jag googlade och fick hela uttrycket, "If life gives you lemons. Make lemonade." 
(= om livet ger dig citroner, gör lemonad. Ungefär med betydelsen att när livet kommer med motgångar, försök få något positivt ur det...)

Det kan vara svårt att göra lemonad när citronerna kommer. Men om man ger det lite tid? Månader, ett halvt år, ett år, fem eller tio, tjugo, beroende på hur stort lass som kom, så kommer en dag då man kanske kan se att ur det svåra kommer något litet positivt, trots allt.
Trots allt blev det några droppar lemonad...eller flera liter? Yeah, we wish.
Men när man är mitt i det, kan man inte se det och knappast behöver man försöka heller.
Hänger du med i tankegången? Håller du med?

Så - my words to you -
om livet ger dig hanterbara citroner, ta lite ingefära, honung och cayenne och gör en booster shot!
Botten upp! 
Cheers...