Om Gunnarsberga

Gunnarsberga finns i Sundby, Österbotten, Finland. Framför ett litet berg som kallas just "Gunnasbärji" står två röda stugor mellan tallar och gran.

Jag som driver Gunnarsberga heter Ingela Nyman, är född i slutet på sjuttiotalet, uppvuxen i Socklot, Nykarleby med glansbildsalbum, snurrtelefon med spiralsladd och kassettbandspelare.

Från tidig barndom var drömmen att bli författare eller cirkusartist. Jag växte upp med abc-böcker, papper och penna i handen, ritade och skrev och sålde berättelserna åt grannarna, så nånstans väcktes nog företagaren redan då. Däremellan övade jag trollerikonster och att klättra i flaggstången. Kameran kom fort in i bilden. Jag läste och skrev.

Som för de flesta av oss är vägen aldrig riktigt spikrak från barndomsdröm till vuxenliv, och efter både artesan-, reklam-, formgivnings-, fotografi- och manusförfattar-studier har jag sist och slutligen hittat hem i Sundby och landat som en författande ord- och fotokonstnär.

År 2011 började jag mitt företagande med en återanvänd papperslapp och ett linsnöre. Även om fotografierna och kortproduktionen är ett av de ben som firman stått på från begynnelsen kanske de flesta som tittar in här på sidan, letar just dialektprodukterna?
Det började med en stopp stann stedi tavla och en väälkomi ti åss, jäär städas int e så tykält, för kanske åtta år sedan.
Sen har dialektalstren bara fortsatt av farten.

För mig är detta ren och skär bokstavs- och ordkärlek, som får mig att leka med orden och ramsorna på dialekt. Alla tavlor är inte byggda på ramsor dock.

Det bästa med mitt jobb är att få se leénde och skrattande kunder - DÅ känner jag, att jag har en mening med mitt jobb. Cirkeln är liksom sluten när glädjen kommer i retur. Jag har hittat min passion. Min cirkus.

Så tack till dig som tittar in, oavsett om du vill bara läsa och le, eller handla någonting, så hoppas jag att du ska få gå härifrån lika glad, eller förhoppningsvis ännu gladare än du kom.

Finns det frågor, välkommen att höra av dig så svarar jag så snabbt jag kan.

Varma hälsningar, Ingela