Vanliga frågor - FAQ

VANLIGA FRÅGOR om LEVERANS, FRAKT & AVHÄMTNING

Kan man hämta i Sundby?
Ja, det kan man. Vi har en avhämtningsbox för webbshopsbeställningar så du hämtar när du vill. Välja hämta i kassan. Du får ett e-post meddelande när din beställning är klar att hämtas. Kolla skräpposten om det inte kommit inom 48H.

Måste jag förhandsbeställa i webbshoppen om jag bor i närheten och bara vill ha en tavla?
Ja helst, för vi har oftast inte tavlor färdigt gjorda, därför är det bra att förhandsbeställa via webbshoppen så löper betalningen och allting enklast och du kan hämta sen när du vill. (avhämtningsbox)

NÄR kan man hämta sina varor?
Om du valt avhämtning i kassan
förbereder vi din beställning så fort vi kan, normalt inom 24H, oftast snabbare än så. (på helgerna är vi lediga) och du får ett mejl när din beställning är klar för avhämtning med instruktion var exakt vår avhämtningsbox finns.

Kan ni skicka direkt som present direkt åt min mamma/bror/faster osv?
Javisst, vi hjälper gärna till med det.
Gör så här:
1. Välj din/a produkt/er.
2. Lägg till ett kort om du vill, så kan vi skriva din hälsning på det. Det finns olika kort att välja på under kategorin kort.
3. Gå till kassan. I kassan skriver du i rutan för meddelandet att din beställning är en present. Skriv också den hälsning som du vill att vi skriver på kortet.
4. I leveransadressen fyller du i den som ska få paketet och i faktureringsadressen kan du fylla i din egen adress.
I beställningar som levereras direkt som present till mottagaren skickar vi inte med packsedel etc. Vi behöver också mottagarens telefonnummer vid beställningen för att hen ska få avisering från posten om att paketet finns att hämtas ut. Så lämna din egen e-post adress för beställningens skull och mottagarens telefonnummer och adress så blir allting rätt. :)

Kan man få inpaketerat?
Ja. Skriv i meddelanderutan i kassan att du önskar inpaketerat. Alla tavlor är alltid förpackade i cellofan. Vi kan bara lägga ett presentband runt också utanpå cellofanen. Skriv vilket du önskar.

Skickar ni till utlandet?
Javisst. Men webbshoppen är främst inställd på frakt inom Finland och några länder i Europa. Ta kontakt med oss per e-post eller telefon, berätta vilken eller vilka produkter du önskar, och vart, så kollar vi upp fraktkostnaden för dig. Beroende på produkterna kan frakten variera mycket.

Kan man beställa till Åland?
Ja. Vi skickar momsfritt till Åland som man bör - men lämna då in din beställning per e-post så skickar vi förhandsfaktura.

VANLIGA FRÅGOR OM TAVLORNA

Gör ni specialbeställda tavlor?
Japp, det gör vi. Ibland vill man föreviga någons specialuttryck. Vi brukar utgå från en färdig mall. En specialbeställd stor tavla med 40-60 ord blir ungefär 70-80€ som färdig produkt. En liten tavla med ett enkelt citat kostar förstås mindre. Fråga pris!

Vem är det som kommer på alla texter?
Det är jag, Ingela som sitter och spånar på ord, rim och ramsor. Ibland kan jag sitta och diskutera olika teman med den närmaste familjen och vänner. Bollplanket är viktigt, men många texter kommer nog till i ensamheten.
Bokstäver och ord, speciellt rim har suttit i från barndomen. Jag samlar ord, lagrar dem. Skriver ner. Bygger på. Lägger till. Tar bort. Jag kan bygga en fras eller två, lämna dem åt sitt öde, byta blad. Jag brukar säga jag lägger dem på "jäsning". Sen kan jag hitta några fraser och fortsätta var jag slutade och hipphapp, kommer plötsligt en text.

Ortstavlorna är däremot samlade ord från A till Ö, som kommit till endera i samarbete med andra eller genom "efterforskning".

Hur länge har du hållit på?
Jag (Ingela) blev företagare för tolv år sedan. Dialekten smög sig in först på fotografier och som korta texter på kort och tavlor ganska tidigt. Sedan kom en "väälkomi till åss" tavla och stopp stann stedi kanske för åtta år sedan så de har varit riktigt långkörare.
På 2018 kom den första "armadis-öödit, A till Ö postern till världen.